Fjord Helikopter tilbyr et bredt spekter av helikoptertjenester. Med en flåte bestående av to Airbus AS350B3e og én Airbus EC130B4, kan vi garantere sikkerhet, pålitelighet og kvalitet i alle våre tjenester. Våre tjenester inkluderer blant annet:

  • Persontransport: Rask og komfortabel transport til destinasjoner som ellers kan være vanskelig tilgjengelige.
  • Turistflyvninger: Opplev fantastisk utsikt og unike perspektiver fra luften.
  • Lastetransport og montering: Pålitelig transport og installasjon av tungt og stort gods til avsidesliggende områder.
  • Inspeksjon og overvåkning: Linjeinspeksjon og befaring av infrastruktur og store områder.
  • Foto og film: Luftfotografering og filming for reklame, filmproduksjon og mer.
  • Heliskiing: Skiekskursjoner til avsidesliggende fjellområder for en uforglemmelig opplevelse. (Sverige)

Vi holder til i fagre Stryn, og våre erfarne piloter sikrer en trygg og effektiv opplevelse for alle våre kunder. Som et lite selskap med dedikerte og erfarne ansatte, skiller vi oss ut ved å tilby personlig service og skreddersydde løsninger.

Du kan enkelt booke via telefon, e-post eller våre nettløsninger.

Telefon: +47 96 00 55 55 

E-post: post@fjordhelikopter.no

Lasteflygning

Fjord Helikopter AS flyr alle typer helikopterfrakt og hjelper deg gjerne med det du skal ha flyttet på. Det vanligste er såkalt underhengene last der vi flyr hivene i en longline under helikopteret. Vi kan også fly last inne i helikopteret eller i bagasjekurv festet på siden. Se under for eksempler på hvordan vi kan hjelpe deg med lasteflygning.

Linjeinspeksjon

Røffe værforhold i Norge gir mye slitasje på infrastruktur og kraftnettet. Fjord Helikopter bistår med inspeksjon av kraftlinjer, både planlagte inspeksjoner og hasteoppdrag hvor feil skal utbedres umiddelbart.

Ta kontakt så kan vi finne ut hvordan vi på best måte kan bistå for å løse oppdraget

Foto & film

Helikopter kan benyttes på flere måter for foto og filmoppdrag. Fra det enkle oppdrag som å fly ut kameracrew til utilgjengelige plasser, til mer avanserte oppdrag hvor helikopteret er en integrert del av oppdraget med påmontert gyrostabilisert kamera. AS350 kan påmonteres flere varianter av godkjente kamerarigger. Fjord Helikopter har samarbeid med Varde Film AS for kostnadseffektive løsninger på både foto og film. Sjekk ut vår samarbeidspartner Kaasfilm.no og vardefilm.no.

Ta kontakt så kan vi finne ut hvordan vi på best måte kan bistå for å løse oppdraget

Befaring

Helikopter er en veldig effektive metode for befaring. Vi bistår blant annet geologer ved diverse målinger på utilgjengelige plasser. Fjord Helikopter jobber tett sammen med forskjellige yrkesgrupper hvor vi frakter personell og utstyr dit det trengs for å få jobben gjort.

Ta kontakt så kan vi finne ut hvordan vi på best måte kan bistå for å løse oppdraget

Viltoppsyn

Helikopter kan benyttes både til telling av dyr i større områder samt å samle sammen reinflokker fra beiteområder. Fjord Helikopter kan også bistå for å finne husdyr som er savnet da vi dekker store områder på kort tid

Ta kontakt så kan vi finne ut hvordan vi på best måte kan bistå for å løse oppdraget

Persontransport

Fjord Helikopter har både Airbus H125 og H130. Spesielt sistnevnte er veldig effektiv på persontransport da den har kapasitet på 7 personer og rekkevidde på noe over 600 km. Dette er fra rundt Oslo til litt nord for Namsos i et jafs. H130 har i tillegg innkapslet halerotor som redusere utvendig og innvendig støy vesentlig sammenlignet andre helikoptertyper

Events

Fjord Helikopter har lang erfaring i forbindelse med event-samarbeid. Vi kan bistå tidlig i planleggingen for å kartlegge hvordan man kan bruke helikoptertjenester på best mulig måte og ikke minst avklare hva som er mulig. Fra det enkle å flytte store grupper fra et sted til et annet til å fly kunstdekorerte biler til toppen av et fjell for en veldig unik foto-shoot. Spørr oss gjerne så kan vi komme med forslag. Med tid satt av til planlegging er det nesten bare vær og fantasien og som setter begrensninger.

Hyttefrakt

Hyttematerialer levert raskt og presist dit du ønsker.

Om du skal bygge en hytte, et nytt påbygg eller en platting vil helikoptertransport kunne lette jobben betydelig. I mange tilfeller vil det være det eneste alternativet og ofte er det rimeligere enn andre løsninger.

Vi kan fly alt av materialer, vinduer, isolasjon, takstein, torvtak, sement og betong. Til uteområdet eller grunnarbeidet flyr vi jord, pukk og sand i storsekk/bigbag. Kanskje vil du ha et boblebad plassert ved hytta? Interiøret kan også leveres luftveien.

Elementhytte eller modulhytte kan tilpasses helikopterfrakt. Da leverer vi elementene stående for montering med en gang, eller liggende slik at de enkelt kan reises av kunden.

Vi kan også fly minigraver, kompressor, skytematter, container, arbeidsbrakke og annet utstyr relatert til anleggsvirksomhet.

For alle oppdrag møter vi med egen lastemann som sørger for sikkerheten og effektivitet på lasteplassen mens vi flyr. Vi stropper og sikrer alle hiv med egne stropper og har med lastenett til isolasjon o.l.

For planlegging anbefaler vi at hivene pakkes på maks 8-900kg hver. Da flyr vi mest effektivt og dermed også rimeligst for deg som kunde. Helikoptrene våre vil kunne bistå med løft opp mot 1250kg med god planlegging og gode forhold.

Vi anbefaler at du tar kontakt med oss og forteller hva og hvor mye som skal flys, og hvor det skal flys fra og til. Vi kan helt uforpliktende for deg estimere en pris og komme med råd og tips for planlegging av oppdraget.

Betongflygning

For alle typer støpejobber vil vi effektivt kunne levere ca 0,33 m3 betong per hiv, der vi flyr betongen i egne tobber. Vi regner altså tre tobber per kubikk med betong. Åpningen i tobben er ca 30 cm, så det er fint om forskalingen eller trakta er minst like bred. Eksempler er støping av fundamenter, søyler, gulv, trapper, vegger og brygger. For større prosjekter har vi med to tobber, slik at en full tobb står klar ved betongbilen når vi kommer tilbake med den tomme.

Andre typer lasteoppdrag

Det er veldig mange typer oppdrag hvor helikopter er et uunnværlig verktøy for å få jobben gjort. Vi flyr blant annet mye for telekom der vi er med og bygger mobilmaster og hjelper med utbygging og  oppgradering av mobilnett og nødnett.

Brannslukking er en annen samfunnsnyttig oppgave vi er stolte av å kunne bist med. Brannbøtta kan også brukes til fjellrensk eller dersom man trenger vann til et utilgjengelig sted. Spør oss gjerne dersom du lurer på noe som ikke er nevnt her, eller har ytterligere spørsmål.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.