Stryn Explorer

Opplev mer av Stryn og Jostedalsbreen!

Fra Stryn base klatrer vi utover fjorden og flyr sydover innover Olden-dalen. Herifra følger vi dalen innover med Jostedalsbreen på begge sider av dalen og Olden vannet under oss. Mot slutten av dalen flyr vi opp en av Jostedalsbreens mest kjente brearmer, Briksdalsbreen.

Videre går turen med Jostedalsbreen under oss mens vi fortsetter mot Kjenndalsbreen. Her får man godt utsyn mot området som raste i 1905 og igjen i 1936. Fra Kjenndalen runder vi Lodalskåpa på 2083 m.o.h. og flyr nordover over Erdalsbreen og ned Erdalen mot Oppstrynsvatnet med utsikt over idyliske Hjelle og Hjellehotell. Fra Hjelle fortsetter vi vestover over Oppstrynsvatnet mot Stryn og den karakteristiske Stryneelva.

Vi runder Stryn og passerer Skylift Gondolen og den populære turdestinasjonen Skålatårnet. På flyturens siste del glir vi ned mot Lovatnet og fortsetter på sydsiden av Loen sentrum og landing på Stryn base.

Turen gir et godt bilde av både Jostedalsbreen, fjorder og høye fjell. Store deler av turen er i nasjonalpark slik at minste høyde over bakken er 1000 fot.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.