Notice: Undefined index: options in /home/fjordheli/domains/fjordhelikopter.no/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192

Nordfjordeid Signature

Turen starter med avgang fra Eid og vi dirigerer kursen østover.

Vi setter kursen inn i Gloppefjorden og stiger mot Jostadalsbreen. Deretter kjører vi inn i Oldendalen og får se den enorme skalaen på breen. Jostadalbreen er Europas største fastlandsbre; 500-600 meter på det tykkeste, og ca 800+ kvadratkilometer om man regner med de omkringliggende isbreene.

Vi fortsetter sørover i Oldendalen og svinger mot Briksdalsbreen som er en av de mer kjente brearmene. Om været tillater det, krysser vi breen og får utsikt mot det høyeste fjellet i regionen; Lodalskåpa, samt det kjente og taggete fjellområdet Hurrungane. Dette er kronjuvelen innen alpinsport og storfjellklatring i Norge, med fjell på opptil 2.400+ meter.

Vi fortsetter mot Kjenndalsbreen og toppen av den kjente turen Skålatårnet. Derfra siger vi ned mot dalen øst for Stryn, med flott utsikt over Strynselva som svinger seg ned mot Stryn.

Deretter krysser vi en liten fjellrekke vestover med Hornindalssjøen under oss. Dette er Europas dypeste innsjø (514 meter dyp), som er skåret ut av isbreene fra siste istid. Vi avslutter turen nedover mot Løkjaneset heliport med Eid under oss og en vakker utsikt over Eidsfjord.

 

Deler av turen går gjennom en nasjonalpark med minimumshøyde på 1000 fot.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.