Nordfjordeid Experience

Turen starter med avgang fra Eid og vi dirigerer kursen østover.

Vi setter kursen inn i Gloppefjorden og stiger mot Jostadalsbreen. Vi kjører inn i Oldendalen og får utsikt over den enorme skalaen på breen. Jostadalbreen er Europas største fastlandsbre; 500-600 meter på det tykkeste, og ca 800+ kvadratkilometer om man regner med alle de omkringliggende isbreene.

Vi fortsetter sørover i Oldendalen og svinger mot Briksdalsbreen, som er en av de mer kjente brearmene. Hvis været tillater det krysser vi breen og får utsikt over det høyeste fjellet i regionen; Lodalskåpa, samt det kjente fjellområdet Hurrungane. Dette er sett på som kronjuvelen innen alpinsport og storfjellklatring i Norge, med fjell opp til 2.400+ meter.

Vi fortsetter mot Kjenndalsbreen og den kjente tur destinasjonen Skålatårnet. Fra Skåltårnet fortsetter vi nordover mot Dalsnibba utsiktspunkt. Denne ligger høyt over Geirangerfjorden. Deretter kjører vi ned mot fjorden og passerer de naturskjønne fossene «Syv søstre» og avsidesliggende gårder høyt oppe i dalsidene.

Vi flyr ut av Geirangerfjorden og fortsetter mot et lite sted kalt Øye. Ved siden av Øye kan vi se det spektakulære fjellet kalt Slogen, som er vårt siste vendepunkt før vi setter kursen tilbake mot Eid. På vei tilbake flyr vi forbi Horindalssjøen, Europas dypeste innsjø (514 meter dyp), som er hugget ut av isbreene fra siste istid. Vi lander deretter på Løkjaneset.

Deler av turen går gjennom en nasjonalpark med minimumshøyde på 1000 fot.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å sikre at du får den beste opplevelsen på nettstedet vårt.